· 

Cirkel van Sinner

Bij het reinigen spelen volgens de ‘cirkel van Sinner’ 4 factoren een rol:

  1. chemie
  2. beweging (druk = snelheid van water)
  3. tijd
  4. temperatuur

Deze factoren hebben allemaal invloed op elkaar. Als één factor groter wordt, worden de andere kleiner. Bijvoorbeeld: als je een vettig of olieachtig product wilt verwijderen verhoog je de temperatuur zodat het sneller verdwijnt. Het reinigingsproces kan vaak worden versneld als de temperatuur hoger wordt. Op de hogedrukreinigers van Buhrmann Pressure Systems zit (Kokend) heet water. 

 

Werken met heet water betekent vaak ook werken met een lagere druk (mechanische arbeid) waardoor het minder intensief werken is. Bedenk dus goed van te voren met welke druk en temperatuur je de klus wilt gaan klaren. Dit kan veel tijd en geld schelen!

Reactie schrijven

Commentaren: 0